Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DMW-LA3 tube адаптер за FZ28/FZ18
Автор: jpenev   
Дата:   27-11-08 17:57

На някой дали му се намира под ръка горепосоченият адаптер да ми го заеме за 1 ден или направо на място да дойда с фотоапарата? Взех си Panasonic FZ28 и имам едно теле Canon TC-DC58C и ми се ще да тествам добра комбинация ли е преди да си закупя такъв, че гледам закупуването му е свързано с поръчка извън БГ, че тука никъде го няма в наличност.

Отговори на това съобщение
 Re: DMW-LA3 tube адаптер за FZ28/FZ18
Автор: mitku   
Дата:   28-11-08 09:45

Има още някои "съображения" обаче. Канонският конвертор (TC-DC58C) е на 58mm, а конверторите за Паналайка (FZ50) са на 55mm. T.e. адапторът (DMW-LA3) за FZ28 (и FZ18) е от 46mm, на 55mm и канонският ти телеконвертор пак няма да стане. Евентуално ще ти трябва и още един адаптор от 55mm, към 58mm... и в крайна сметка качеството (предполагам) със сигурност ще стане ужасно след всичко туй.

Дата:   28-11-08 18:15

Знам че ми трябва, един step up ring 55 към 58мм не го ли решава този проблем, струва 9лв ?

Повечето слагат към Panasonic-а Oly 1.7x или DMW-LT55 1.7x

Тази снимка http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1033&message=26867644
мисля е правена с Canon-ският. Мене като качество това ме удовлетворява :-)

В крайна сметка за това първо искам да тествам и ако не става да продам Canon-a и да взема един от горните два.

Дата:   29-11-08 11:32

http://s240.photobucket.com/albums/ff238/bklimbk/?action=view¤t=FULLSIDE_L.jpg

Инак предполагам с повече тиксо и картон и по оригинално решение може да се намери :-)))

Автор: gpi72   
Дата:   11-02-09 14:39

Само да вметна, че адаптера не е от 46мм а е от по-голям размер защото се хваща не за подвижната част на обектива а за корпуса кадето се монтира и сенника.
Четох из форумите, че добре се комбинирал с FZ28 TCON-17 на Олимпус

Публикацията е редактирана (11-02-09 14:41)

Автор: t.marev   
Дата:   11-02-09 16:04

Преди няколко месеца някой продаваше конвертор за такъв Панасоник, чисто нов. Потърси в базара с търсачката. Пишеш конвертор....[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »