Автор: ivodam
Дата: 10-12-08 22:42
Пък ако знаеш около мърша колко сволоч се навърта, не е истина :) И пернати, и бозайници. На моменти се бият, после пак заедно плюскат, и т.н.
В Биологичния съм чувал на лекция една теория, която не знам доколко е вярна. Като има някое умряло животно, някъде в гората примерно, първи пристигат на сутринта и почват да го кълват оттук-оттам сивите врани, след тях - гарваните. Обаче те не могат да разкъсат кожата и да разфасоват плячката. И затова гарваните почват да правят едни наистина много странни движения - подхвръквания, като подскоци, над трупа - считало се, че по този начин дават знак и искат да привлекат лешоядите, които като дойдат, с яките си човки да разфасоват манджата... не знам доколко е вярно, но съм ги наблюдавал много пъти тия последователности - първо врани, после гарвани - най-накрая лешоядите пристигат. После става една, не е за приказване...
А това по-долу не е монтаж, а гледка, която наистина видях с очите си веднъж на езерото Керкини в Гърция: пеликан водеше ветрило корморани, ниско над водата, беше много забавно:

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1190178930_leadership1a.jpg
Публикацията е редактирана (10-12-08 22:42)
|
|