Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за покупка от базара...
Автор: the_shooter   
Дата:   18-06-08 15:55

Върти ми се в главата да си купя ДСЛР от втора ръка от базара, тъй като не смятам за оправдано лаик като мен да си купи нов за тренировки. До тук добре, пускам тема там задавам параметри където ясно показвам, че се интересувам основно от цената (съответно нямам кои знае какви предпочитания за марка, обективи и т.н. - логично при тази цена). Получавам предложение за Канон 300Д (само тяло) на ЛС. Тук обаче идва проблема:
Продаващият (умишлено не му казвам ника защото може автора и предложението да са си читави, а просто аз да съм прекалено мнителен)казва, че трябва да тествам апарата, незнае на колко снимки е защото бил купен от ръка, отварям профила - съвсем пресен от момента на първата обява, сниките в него - на самият апарат. Та въпросът ми е купувайки само тяло и изобщо подобен апарат втора ръка, какво трябва да се провери.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за покупка от базара...
Автор: kirilp   
Дата:   18-06-08 16:54

1.Да няма следи от изпускане,одиране,мокрене.
2.Броят кадри все пак да е разумен./Над 100 000 може да се наложи смяна на затвор/.Рядко се достигат при любителска употреба.
3.Серийният номер на апарата да не е в черния списък на откраднатата техника в този или друг форум.
4.Апарата да ти хареса,да ти пасне на ръцете и сърцето,както и да си направиш сметка дали обективите,които ще купуваш занапред от тази система,са ти по джоба и желанието.

Автор: neuromancer   
Дата:   18-06-08 17:08

относно това на колко снимки е - за канон не можеш да си сигурен без да си го носил в сервиз, човека за това казва че не знае
а за тестването много ясно, ти не предпочиташ ли да го тестваш първо?

Автор: Svsvet   
Дата:   18-06-08 17:14

Купувай само от доказали се продавачи[smilie24] Търси им имената в базара и във форума. За щастие има много такива[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: borisyankov   
Дата:   18-06-08 18:13

Има много хора които продават за първи път. Какво е това доказали се продавачи? Доказали се - в магазина [cool]

Нормално е човек да не знае на колко кадъра му е апарата. Като гледам че масово се продават апарати на под 5000 кадъра, едва ли ще сменяш затвор.

Re:
Автор: deadscreem   
Дата:   18-06-08 18:33

абе за 350 лв , тяло 300д на канон от втората световна, образно казано, може и да не е на 5000 клика... а тва за доказаните продавачи съм съгласен с Янков [smilie24]

а брато като не искаш да го тестваш, недей... на доверие... пък нали се сещаш че той може да ти го даде за тестване без обективи, а като те гледам ти май имаш цялата L серия [smilie18] така че имай и тва в предвид...

и сега сериозно: направи една снимка с капачка от пред да видиш дали не ти продава целия млечен път барабар към матрицата, т.е. дали има мн изгоряли пиксели, за тва ще ти трябва и карта...

Автор: asahi   
Дата:   18-06-08 19:01

Искай гаранция от продавача - месец, два, три.
Моето 300Д го продадох с 3 месеца гаранция или 15000 кадъра. И купувачът сигурен, и аз - доволен.

Дата:   19-06-08 08:41

Споменахте за черен списък с открадната техника, де го тоз списък. Аз не искам да купя крадена техника независимо от цената, обаче ако трябва да преровя всички теми за открадната техника просто няма да стане![smilie2]

Re:
Автор: deadscreem   
Дата:   19-06-08 10:42

земи:

https://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=rob

Автор: ogimag   
Дата:   19-06-08 13:22

Svsvet
Дата: 18-06-08 17:14

Купувай само от доказали се продавачи Търси им имената в базара и във форума. За щастие има много такива

Е хубаво де. Аз като съм продал само старото си тяло 20Д, първи и единствен собственик съм му и съм си го пазил като очите не съм доказан и надежден. [smilie11]

Дата:   19-06-08 17:28

Sorry за тъпия пост после видях къде я пише откраднатата техника, макар че не е много прясна информацията вътре.

Публикацията е редактирана (19-06-08 17:28)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »