Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tetenal Е6 ?
Автор: caro-anton   
Дата:   13-06-08 21:37

Отново имам въпрос -
чудя се дали да не си купя готовите разтвори на Тетенал за диапозитиви, но понеже 60 диапозитива сигурно ще ги снимам една година, дали не би било възможно съхранението по следния начин:
след отваряне на опаковката да се разпредели съдържанието на всяка бутилка в по-малки шишета, които се затварят плътно и се държат в хладилник (или фризер), докато не им дойде времето да ги ползвам.
Иначе другият вариант е да си купя химикалите и да бъркам до припадък, което не ми харесва особено. Но пък ще си приготвям проявител за 250 мл доза, колкото ми трябва за едно филмче.

Отговори на това съобщение
 Re: Tetenal Е6 ?
Автор: dekov   
Дата:   14-06-08 08:01

Не мога да си представя, че можеш да си намериш химикалите и рецептата за да си ги бъркаш сам.
На готовите концентрати им е все едно дали ще си ги разделиш на малки разфасовки или в големи,важен е срока на годност и да са затворени добре без достъп на въздух.
Съхраняване в хладилника може да доведе до кристализиране на растворите и после колкото и чудно да е, не могат да се разстворят напълно,виждал съм го.

Автор: 5kan   
Дата:   14-06-08 08:12

имам течни концентрати АГФА от 1988 и още работят нормално
правя си работен разтвор само колкото е нужно
съхранявам ги като старо вино [smile]
в мазата - около 15 градуса
за разлика от ч/б концентрати , при цветните още нямам кристализация

Автор: caro-anton   
Дата:   14-06-08 08:56

Деков,
ето ти един линк за химикалите - но то наистина из интернет има различни модификации на Е6, има и различни фирми, които предлагат химикали. Този линк е само ориентировъчен.

http://www.jdphotochem.com/

Добре, няма да ги замразявам, но при 4 градуса и плътно затворени бутилки би трябвало да издържат повечко, нали?

http://www.opie.net/orphy/photo/dr/wkft-e6.html

Имам Е6 от един чех, малко по-различна.

И все пак първият човек, който ми прати Е6 рецептата е Петкан от по-горния пост!

Публикацията е редактирана (14-06-08 08:59)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »