Автор: Lalinda
Дата: 11-06-08 15:39
Според мен е заигравка с мистификациите на BlueHello, с този боядисан в синьо цимент...
Аз самата много харесах вратата, забравих сега как му се викаше точно на този релеф, както и да е, и снощи дълго я разучавах, но не гласувах за снимката - аз самата съм ценител на действителните цветове, а не на желаните, както и на по-точните неща. Имам и малко забележки по композицията, но здраве да е... Мога да правя такива на конвейер и дори ги правя, но не бих боядисвала мозайките, просто съм автентист.
Разбира се, един вижда в снимките едно, друг - друго и съжалявам, че тази не е с достатъчна рязкост.
Иначе цветовата комбинация от синьо и жълто плюс бяло (с черния акцент - условно - в средата) е тази на щастливеца или блажения -грациозна, лека и рееща се... Черният акцент обаче разваля малко идилията, напомняйки на за завладяването - властно, отговорно и деспотично, каквото и е това куче...
В такъв смисъл не се изненадвам на въздействието й (може би цветово) върху подсъзнанието на публиката...
Разбира се, вероятността нещо, което прилича на нещо познато, да бъде оценено по-високо от нещо, което не прилича на нищо (познато), както и вероятността нищо, което прилича на нещо (познато) също да събере полагащите му се гласове, е голяма...
Да се определи стойностното в някоя снимка е доста трудно и дори невъзможно, именно поради субективността на критериите - стойностите или качествата на даден продукт се оценяват, уви, само по това дали клиентът е доволен.
|
|