Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За PocketWizard
Автор: s_l   
Дата:   30-12-10 14:24

Интересува ме, има ли някой, който да е експериментирал с PocketWizard MiniTT1/FlexTT5 и 1DSmkII. Най-вече ми е интересно, какви синхронни времена са достижими с някакви студийни светкавици?

Отговори на това съобщение
 Re: За PocketWizard
Автор: джъмбо   
Дата:   30-12-10 15:22

1/8000... но с условие, че се използва някакъв отрязък от импулса на светкавицата...

тоест става за бокефетишизъм в студио

Автор: borovinka   
Дата:   30-12-10 18:10

Ахам. Другото условие е, да се ползва фотокамера с минимален лаг на синхроконтакта - разбирайте Nikon [smilie7]
За съжаление, Canon-ите не се представят добре при подобни ситуации, тъй като закъснението им е голямо.

Публикацията е редактирана (30-12-10 18:17)

Автор: dau   
Дата:   30-12-10 18:22

А туй не зависи ли и от самите студийни светкавици какви са ти, а и не виждам за какво ти е TTL там?

Дата:   30-12-10 19:08

Аз може малко семпло да съм се изразил.. Въпроса ми касае HyperSync® режима и само него. Шатър лага не е това, което е критичното, защото точно това правят хората от PocketWizard - да изпреварят малко затвора. И там тези времена на изпреварване са вкарани в таблица според модела камера, а също така имат и "manual override" който пък ползваш, за случаи като от въпроса ми. Когато е закачено осветление което не е някоя от системните светкавици и съответно трансмитера не знае дьлжини на импулс и мощност, тогава се правят тестове с конкретната камера и осветление, на определени мощности или дължини на импулс. Играе се точно с изпреварването на затвора през софтуера на трансмитера. Хората обещават, да може да вдигнеш поне един стоп над пределното синхронно време на камерата и е така. Камерите с по-бърз затвор и съответно с по-късо синхронно време имат по-голям шанс.
Та обратно на въпроса.. Някой да е пробвал 1DSmkII с MiniTT1/FlexTT5 и произволни студийни светкавици? Какво минимално синхронно време е получил?

Публикацията е редактирана (30-12-10 19:08)

Автор: n1x0n   
Дата:   30-12-10 20:31

Най-много да минеш след НГ да пробваме в студиото [smile]

Дата:   01-01-11 18:08

Супер! Имаш ли кабелче от за синхрон между "FlexTT5" и някакво тяло. Ако имаш може направо при мен да направим тестове, че имам и генератори, които са с управляема дьлжина на импулса.. Принципно входа е от малките моно-жакове, мисля mini RCA се водеше.

Автор: n1x0n   
Дата:   01-01-11 20:35

Имам някъде преход от малък моно към голям моно-жак...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »