Автор: DVisulas
Дата: 30-01-26 12:31
Знам, че раниците са изключително скучна тема, може би дори най- скучната що се отнася до техника, но уви... време е за нова!
До момента използвах китайска раница на Freewell (имаше я брандирана с поне 5 различни имена) и въпреки че съм доволен и буквално не е мръднала за 7 години, вече ми умалява.
Когато си взимам другарче да ми помага, разделям техниката в нея и едно LowePro BP150 и нещата се получават, но когато съм сам и няма как да мъкна 2 раници положението е тегаво.
Техниката която трябва да събера се състои от:
1. Canon R7 със закачена Sigma 17-40
2. Canon R7 със закачена Sigma 10-18 (в момента стоят по отделно, но много бих искал раницата да позволява две тела с обективи да стоят спокойно, като мисля, че не е толкова трудна задача, все пак обективите са доста компактни)
3. Zeiss Flektagon 35mm с M42-RF адаптер
4. Микрофон Deity D3 Pro
5. Микрофон Rode VideoMic Go II
6. Микрофони DJI Mic Mini със зареждащ кейс
7. Zoom H1 XLR аудио рекордер
8. Tilta зарядно за LP-e6 батерии, като допълнителните батерии ще са вътре в него и няма да има нужда от допълнително място.
9. 20 000 mAH Пауърбанк
10. 2бр Вентилатори Ulanzi за камера
Освен тези основни неща, трябва да има някакви допълнителни джобчета, където да се набутат:
3бр USB кабели
2бр Аудио кабели
2бр ND Филтри, които стоят в меки калъфчета
4бр 18650 батерии за гъмбъл
Дръжки за клетка горна и странична
Адаптер за зарядно
2бр RGB лампи големи грубо колкото iPhone 16
Трябва да има място за съхранение на лаптоп, което всъщност ще използвам за съхраниение на Zhiyun Weebill S, както и големи странични джобове, където да мога да пъхна компактен Benro статив и да има ремък за стягане, за да не изпадне.
Бих искал да бъде готова и за бъдещи допълнения, като планираните добавки са:
Sigma 50-100 с EF-RF адаптер
Неизвестно за момента трето тяло (може би R50V или дори по- малкото V1)
6" Монитор вероятно ще търся с канонски батерии за да ми е по- удобно.
След покупката на тези неща, силно се съмнявам да добавям нещо друго.
За момента гледам MAnfrotto MB MA3-BP-GM, която може би ще стигне за всичко изброено, но съм отворен към всякакви препоръки. Гледам доста ревюта на различни раници, но е трудно да се прецени само по снимки/видеа, за това се обръщам за помощ към вас!
|
|