Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Защо продавачите държат на лично предаване?
Автор: papi   
Дата:   17-01-26 21:31

?

Отговори на това съобщение
 Re: Защо продавачите държат на лично предаване?
Автор: papi   
Дата:   17-01-26 21:31

Забелязвам, че в много обяви за фотоапарати, обективи и аксесоари пише ‘предпочитам лично предаване’. Каква е причината според вас — недоверие към купувача, страх от повреда при доставка, или просто удобство? Интересно ми е какво мисли общността.

Публикацията е редактирана (18-01-26 15:24)

Re: ащо продавачите държат на лично предаване?
Автор: lamerko   
Дата:   17-01-26 22:17

Ддддддаааннъъъъъъъцииииииииииииииииииииииииии :)

Всички плащания вече се репортват пред НАП, а прага за това, което може да мине като лична продажба е много нисък. Всъщност преекалено нисък - ако реша аз да си продавам моите боклуци, ще ми направят ревизия (за години назад) - неща за които въобще не съм сигурен кога и по какъв начин съм купувал и дали пазя някакви доказателства за това. Реално нямам свободата да разполагам със собственото си имущество както ми е угодно, без да стана цел. Затова и не продвам нищо, въпреки че имам доста неща за шитване...
Да не говорим, че една такава дейност може да ви доведе до регистрация на ДДС, дори като частно лице - това си е пълен шит :)

Автор: asahi   
Дата:   17-01-26 23:12

Винаги за предпочитане е личният контакт. Клиента вижда продукта, тества го, задава въпроси, в крайна сметка тръгва убеден, че е направил добра сделка. Продавачът финализира сделката и няма повече грижи по нея.

Някои продавачи се притесняват дали стоката им ще стигне здрава до клиента.

Аз като купувач също предпочитам лично предаване, но не винаги е възможно.

Автор: charger   
Дата:   18-01-26 03:01

Това, което Asahi е казал, е много точно.

Във всичките ми обяви има тази опция.
Причина: купувачът тества пред мен, задава въпроси, обяснява му се.

Не става дума за НАП, ДДС и глупости. Не съм търговец и не препродавам с печалба.
Обявите ми са за лични предмети, сред които има и нови и неползвани.

Автор: mitpis   
Дата:   18-01-26 11:16

НАП не са глупости. Без да си търговец и с личните вещи те вкарват в един филм. Lamerko е прав. И аз имам неща, които не ми трябват, ама не ми се разправя и затова не ги продавам

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »