Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Базара и цените и новата валута
Автор: Synthy   
Дата:   09-01-26 16:59

Сега като минахме към Евро, в базара ще се актуализира ли валутата и ще се конвертират ли самички (един скрипт върху базата) цените? След 3 седмици няма да има никаква възможност за плащане в левове (то и сега ако е с карта пак не може), а и все пак лева се пенсионира. Реалността е друга.

Отговори на това съобщение
 Re: Базара и цените и новата валута
Автор: asahi   
Дата:   09-01-26 17:22

Тази платформа не е търговска. Всеки може да си смята и договаря каквото му е удобно. Сделката става извън сайта.

Автор: kvakioh   
Дата:   11-01-26 20:01

Ако щат и с пощенски гълъби да си договарят, трябва цените да са вече в евро. Или администраторите да кажат официално да си ги сменяме сами.

Автор: seymour_sz   
Дата:   11-01-26 20:23

kvakioh написа:

> Ако щат и с пощенски гълъби да си
> договарят, трябва цените да са
> вече в евро. Или администраторите
> да кажат официално да си ги
> сменяме сами.

И ако са в лева, какво, не можете да си ги сметнете ли? Да ви пусна линк към безплатен калкулатор?

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   11-01-26 20:49

Synthy написа:

> След 3 седмици няма да има
> никаква възможност за плащане в
> левове
(то и сега ако е с карта пак
> не може), а и все пак лева се
> пенсионира. Реалността е друга.

Няма да има никаква възможност за плащане с левове, не е като да няма възможност да плащаш изобщо. Ще плащаш в евро. Можеш да купуваш и да продаваш. Какво и има на реалността?

kvakioh написа:

> Ако щат и с пощенски гълъби да си
> договарят, трябва цените да са
> вече в евро.

За базара най-важна е цената, която се формира на база търсене и предлагане. Дали ще е в евро, левове, фазани или пуйки няма значение.

Публикацията е редактирана (11-01-26 21:05)

Автор: asahi   
Дата:   11-01-26 21:07

В частна сделка можете да си плащате с каквото се договорите. До 30 юни всяка банка приема левове и ги обменя за евро по фиксирания курс. Дуг е въпросът, че куриерът няма да посредничи в сделка, оценена в левове.

Ама да чакате администраторът на сайта да ви преизчислява цените в обявите ми изглежда малко вероятно.

Автор: ddantgwyn   
Дата:   11-01-26 23:01

asahi написа:

> Ама да чакате администраторът на сайта да ви преизчислява цените в обявите ми изглежда малко вероятно.

Става дума не да ги преизчислява админстраторът на сайта, а да обяви официално, че цените вече трябва да са в евро.

Аз купих преди седмица нещо от базара и го платих в брой, защото продавачът беше обявил цената в левове и когато попитах за цена в евро, ми беше казано, че цената е в левове.

Не исках да споря и платих в брой на куриера, понеже имах и левове за изчистване.

Не съм наясно в каква валута е получил парите си обаче купувача.

Автор: Synthy   
Дата:   12-01-26 08:09

Ами левът умря, това е. Ако не се пусне скрипт върху цените (и аз не вярвам, поради разни причини), поне да се обяви официално, че вече е в евро и всеки да има грижата да си актуализира цената. Плащането в лева ще бъде възможно до 31.01. След това - евро. Ако някой му е много носталгично за лева - негова си работа, но вече сме в евро и е редно цените да бъдат съобразени с новата валута. Ако трябва всеки път да изчислявам колко ще ми струва, защото някой си е решил да си държи цените в лева - тъпо. Той също ще получи евро в крайна сметка.

А да, за протокола към ПРОДАВАЧИТЕ: ако отново получа пратка (не, че съм редовен купувач, но все пак), която изрично е указано да патя в брой - ще я откажа и ще си платите транспорта в двете посоки. Престанете с тези цървулски истории.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   12-01-26 18:31

Все някога ще ги оправят цените в базара, но това е в компетенцията на админите. Иначе какво да кажа, преходният период е свързан с неудобства, но и това ще мине. Особено пък за сервитьорите и продавачите, никак не им е лесно на тези хора.

И едно видео за нелекото ежедневие на същите тези продавачи, но поднесено с усмивка .[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »