Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Z5 II + F обективи
Автор: Niki_Ivanov   
Дата:   28-12-25 23:29

Здравейте, последните 10тина години бях далече от любимото ми хоби, реших да променя това. Опитах да вляза малко в час с ровене в нета и гледане на ревюта. Колебаех се между Никон и Сони и може би това, че преди съм ползвал Никон наклони везните към Z5 II. Идва проблема с обективите мислех да взема Z 24-120 f/4 или Z 28-75 f/2.8 + Z 105 f/2.8, но все повече се замислям да взема преходник и да ползвам старите F обективи (14-24 f/2.8 + 24-70 f/2.8 +,70-200 f/2.8) цените са доста по-добри и доколкото разбирам, качеството на снимките няма да пострада заради ползването на преходник. Не снимам професионално, предимно ще се снима: архитектура, портрети, кучета.
Какво мислите за Z5 II + стари обективи?
Има ли някой който е тествал?

Отговори на това съобщение
 Re: Z5 II + F обективи
Автор: ник_п-в   
Дата:   29-12-25 02:42

Вчера пивечер снимах на Никон Зет6 при доста сложни светлинни условия една лед коледна украса, зад нея църква, а зад нея притъмняващото небе. Направих сравнение с тамрон 90мм 2.8 (на ф байонет) и с Никкор 24-70/4 на зет байонет)С Никора на 70мм резултатът бе отчеливо по-добър..

Автор: quazimodo   
Дата:   29-12-25 08:09

Двата най-елементарни обектива - 50/1.8f и 40/2z се държат еднакво на Z5, дори стария явно е с по-добро покритие на лещите и понася по-добре насрещната светлина. В твоя случай имаш две неща за обмисляне - обем и тегло, и финансова загуба. Старите обективи хем уж държат цена, хем в същото време стават все по-непродаваеми. Успех в избора [beer]

Автор: Yog   
Дата:   29-12-25 13:13

Идеално си работят старите обективи. Аз имах както оригиналния Z6, така и Z6 II. Старите обективи си ползвах без никакви засечки. Особено тези, които ти си написал, са хубави обективи с мощни моторчета, няма да имаш никакви проблеми с тях. Ще фокусират по-добре, отколкото с ДСЛР камерите, които досега си ползвал. Само не знам дали оригиналния FTZ преходник беше изолиран срещу прах и водни пръски. Втората версия е, спомням си че го уточняваха при представянето й.

Дата:   29-12-25 16:59

Yog написа:

> Само не знам дали
> оригиналния FTZ преходник беше
> изолиран срещу прах и водни
> пръски. Втората версия е, спомням
> си че го уточняваха при
> представянето й.

Колегата не е купил още адаптер. Просто ще купи FTZ II дори и на старо [smilie3]

Автор: ZENON   
Дата:   29-12-25 18:16

Ако ще купуваш. Купувай на куп.
Другото е компромис.
Нямам наблюдения за Никонските обективи, но се опитах да правя такава врътка с Канонски преди години. Ц.
Весело посрещане на Новата!

Автор: mihoinet   
Дата:   29-12-25 22:28

.

Публикацията е редактирана (30-12-25 23:03)

Дата:   31-12-25 08:02

ZENON написа:

> Ако ще купуваш. Купувай на куп.
> Другото е компромис.
> Нямам наблюдения за Никонските
> обективи, но се опитах да правя
> такава врътка с Канонски преди
> години. Ц.
> Весело посрещане на Новата!

Единствения проблем е, че 50/1.8 СТМ жужи при фокусиране и не става за запис на видео без външен микрофон [beer] Хората от мъка измислиха какви ли не адаптери за канонските обективи - за Сони ли не щеш, за НиконЗ ли не щеш, за Олимпус ли [cool]

https://i.postimg.cc/x1KSgTMv/IMG-5524-1.jpg

Автор: georgioiv   
Дата:   31-12-25 12:40

Nikon Z работи чудесно и с канонските EOS обективи, с преходник на fringer, не откривам някакво преимущество при работа примерно с FTZII + стари никонски. Единствено първия Z6 има проблеми с някои никонски и канонски стари обективи. По-новите Z-ки нямат такива проблеми.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »