Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D3 vs Canon 5D Mark III
Автор: swy   
Дата:   14-10-25 23:17

Колеги имам следната дилема моля за мнения ще се снимат портрети и стрийт фотография предимно[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D3 vs Canon 5D Mark III
Автор: Yog   
Дата:   15-10-25 00:36

Аз имах D3s а в момента имам 5D II (предишния). Ако ще снимам улична фотография, което означава да обикалям с камерата, между двете бих избрал канона, заради размера. А иначе - сякаш е по-важен изборът на обектив(и), не толкова коя камера. Аз лично бих зарязал и двете, бих си купил нещо малко и леко - ако трябва да е фулфрейм, примерно RP за едни 900 лева и ще си цъкам с него. Фиксираните екрани са гадни за улична фотография. Не че не може. То всичко може. Но защо да се мъчиш, като има и друго? А ако не е задължително фулфрейм - опции много.

Автор: quazimodo   
Дата:   15-10-25 07:54

За да снимаш улична фотография с голям, черен фотоапарат, трябва или да си много бърз на 100м с препятствия, или да си много як и да носиш на бой[smilie5]. Особено у нас в днешно време, при това побъркване на тема лична информация и лично пространство. За портрети е все тая, защото и двете камери са с архаични фокусни системи според днешните критерии. Освен това, вече на никой не му пука за "правилните" цветове[smilie18]

Автор: Mogila   
Дата:   15-10-25 09:31

Здрасти,

това са големи тежки тухли. Абсолютно ненужни за твоите цели.
Вземи си безогледална фулфрейм камера.
Ако не можеш да си позволиш безогледален фулфрейм си вземи Канон 6Д. A 6D Mark II е още по-добре ако има бюджет за това.

Успех в избора и не забравяй да се похвалиш после какво си взел :)

Ако искаш съвет за подходящи обективи- с удоволствие.

Публикацията е редактирана (15-10-25 09:39)

Автор: swy   
Дата:   15-10-25 10:13

***ЩЕ се снимат и сватби и кръщенета***[cool]

Автор: Mogila   
Дата:   15-10-25 11:16

Разликата в автофокуса на безогледалните и ДСЛРите е огромна. За сватби доста решаващо.

Иначе съм снимал много сватби със 6Д и функционира добре. Но с безогледалка е безкомпромисно.

Автор: kvakioh   
Дата:   15-10-25 15:54

5D-то, с точните и нескъпи обективи си остава топ. Никоните са за друго предназначение.
Не тикайте навсякъде безогледалките, че още има премного и богато като количества от огледални обективи, нищо че и те се адаптират. В случая особено тук няма смисъл от хвалене.

Публикацията е редактирана (16-10-25 06:01)

Автор: ilcoin   
Дата:   16-10-25 09:12

Снимам със Никон Д750, което е с АФ системата на Д3. Да кажеш, че АФ системата на тези камери е архаична е меко казано идиотско ...

5Д марк 2 съм снимал малко, там някак по-върви, но 5Д НЕ Е репортажна камера и като такава АФ си е съвсем адекватен за каквото е правен.

По темата - и двете НЕ стават за стриит в класическият му смисъл.

Автор: perspectiff   
Дата:   16-10-25 12:00

Нямам опит с Никона. Имал съм канона, изненадващо добър АФ, като има безкрайни настройки колко квадратчета да следят фокус, с кои бутони да ги движиш и тн. Снимал съм точно стрийт мода с него, и гласувам с две ръце. Намират се на добри цени 85 1.8 или 100 ф2.

Да, нещо с чупещ екран ще е по-лесно, за да снимаш, без да знаят, но път нечупещият екран те прави смелчага. Архаичните мнения, че хората щели да те гонят, датират от тъмните 90, които 30г по-късно вече са си отишли.

За да се надъхаш, провери shanomoments на инстаграм, хората са адски приятелски.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »