Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Потенциален сервиз за Olympus?
Автор: Hexanix   
Дата:   17-08-25 20:28

Здравейте,

преди време закупих апарат от форума - Olympus E-PL7, като първи собствен.
След някакво времве употреба, затвора започна да заяжда. Съответно, наивния аз реших, че тотално мога да я отворя и да оправя положението, резултатът от което както се досещате бе пагубен :)

Последваха още проблеми, докато един ден камерката не спря тотално да се включва.
Та, поразпитах дали би било възможно да се обслужи от някой реално разбиращ, но съвета който получих бе, че ремонта ще ми излезе колкото нова камера, и се отказах бързо.

Докато ровех днес из разни шкафове намери апарата и ми стана някак мъчно за него, тъй като аз доста харесвах да го използвам, и реших да попитам тук този път - някой наясно ли е как стоят нещата със сервизита на Olympus в Европа (в България чак предполагам ще е тегаво.)?

Моделът е застаряващ, а и още по-зле - дигитална камера е. Но въпреки това би ми било интересно да разбера дали има някакъв вариант да се възроди апарата.

Отговори на това съобщение
 Re: Потенциален сервиз за Olympus?
Автор: Yog   
Дата:   17-08-25 22:58

Преди доста време (към 2020) аз се свързах с представителство на Олимпус в България. Изпратих им PRO обектив, който бях купил втора ръка и нямах документи, за проверка, защото мислех, че зум ринга не е достатъчно плавен. Обективът беше изпратен до сервиз в Португалия и след известно време върнат с бележка и печат, че нищо му няма. Тука следва уговорката, че не знам дали за потребителска техника (а не тяхното PRO) важи същия режим. Амперел се казваше фирмата, с която си комуникирах. И още една уговорка - откакто Олумпус стана ОМ, нямам идея дали и преставителите са същите.

Автор: seymour_sz   
Дата:   18-08-25 10:26

За Европа сервиза е само в Португалия, и продължава да работи за ОМ Системс. Аз съм го ползвал преди три-четири години, точно през тази фирма - Амперел, но нямам никакви техни координати сега, трябва да потърсиш в нета. Много бързо и коректно се отнасят, бях пратил един обектив 100-400, че ми се струваше да губи фокус, за две седмици ми го върнаха калибриран, пишеха, че са оправили и фокуса, и стабилизацията също. Бешие гаранционен и не съм плащал нищо освен транспорта дотам, но не беше много пари куриера.

Автор: Джъмбо   
Дата:   18-08-25 11:08

камерата е стара, едва ли ще се поддържа от официален сервиз... а и да се поддържа.. цената на транспорта и ремонта ще е болезнен

Автор: Джъмбо   
Дата:   19-08-25 17:09

в олх гледах 7-ца за около 340 лв

Автор: Yog   
Дата:   20-08-25 03:04

В западните сайтове е към 400 кинта с 1 година гаранция.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »