Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет за Panasonic Lumix S5D
Автор: AsahiPentax   
Дата:   29-06-25 22:02

Честно казано се бях насочил към Canon RP + 24-105 обектива, но видях, че въпросния Панасоник е с унлимитед видео. Предимно ми трябва за пейзажи и от време на време видео (без прегряване и ограничение както при RP-то). За това пускам темата за съвети и евентуално отзиви. Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет за Panasonic Lumix S5D
Автор: chrisnoch   
Дата:   29-06-25 23:43

Panasonic Lumix S5D е ограничен до 30 мин., когато видео форматът изисква 150Mbps или 200Mbps. Това включва всички 4К@4:2:2 10-битови формати и 4К@4:2:0/50p 8-битовия формат - общо 4 от 6-те 4К формата.
Голямото предимство за пейзажна фотография е 96МР режимът, който комбинира 8 изображения, заснети с изместване на сензора, едновременно в RAW и JPEG. Има и функция, която отчита в кои части от кадъра има движение и го компенсира. Камерата трябва да е на статив, разбира се.
Единият слот за карта поддържа само UHS-I и не става за високобитово видео.
DFD автофокусна система, която показва слабости при снимане на видео.

Panasonic Lumix S5 IIx e по-новият модел с активно охлаждане.
- 4К видеото е без лимит, а снима и 6К видео - до 30 мин.
- Нов 24MP сензор с фазова автофокусна система.
- И двата слота за карти поддържат UHS-II.

Автор: onel   
Дата:   30-06-25 11:48

Ами, с RP, както често се случва при бюджетните Canon-и, всичко е прекалено изрязано. Сензорът, особено що се отнася до пейзажи, не е много добър избор заради доста компромисния динамичен обхват (DR).

За разлика от това, когато хванеш Lumix в ръка, веднага усещаш, че е едно съвсем нормално, актуално тяло имам предвид ергономията, контролите, визьора, дисплея.

Друг въпрос са обективите, Lumix може да се вземе с евтин кит като 20-60 или 18-40, което ти дава възможност да снимаш от ултрашироко до нормално. За мен това е сериозно предимство при пейзажната фотография.

Дата:   30-06-25 17:48

Благодаря ви! Честно казано, преди да се загледам в Панасоника, до като беше на промоция в Синтезиса RP-то, бях хвърлил око на чистия Canon R тук в базара, пак с 24-105 обектив. Горе долу с новото RP излизаха една цена. Обаче, като видях Панасоника, спрях да разглеждам Каноните. [beer]

Автор: ник_п-в   
Дата:   01-07-25 00:55

Още един глас за Панасоник, брандът доста успешно внедри сума джаджи от микро 4/3 системата на пълен формат..

Дата:   05-07-25 21:07

Тия български сайтове тотално са изтрещели. От Фотосинтезис изобщо не ми отговориха кога и дали изобщо ще го имат в наличност. Павилиона ми отговориха, че изобщо не се ангажират с дата за доставка. Динафос ми писаха, че е само с поръчка, но с 20% капаро. Няма проблем, ама не искат да ми отговорят как да го платя, за да поръчам. От провинцията съм все пак и не мога да отида до София, защото майка ми е на едно място, с диабет, и деменция, и няма как. Видях, че го има във Фото-свят и поръчах комплекта. Те пък са тотални шмекери. Обадиха ми се да ми кажат, че ги нямат в коплект тяло и обектив (въпреки, че са така в сайта им), но пък ги имали по отделно. С други думи отпада промоцията, която са обявили за комплекта и искат цялата сума да им се плати. Несериозно е от тяхна страна така да лъжат! Сега го намерих в Гого нет, ама от там не съм пазарувал и не знам дали заслужават доверие. Общо взето, хубава работа, ама българска.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   05-07-25 21:15

AsahiPentax написа:

> Сега го
> намерих в Гого нет, ама от там не
> съм пазарувал и не знам дали
> заслужават доверие.

Има тема, но е отпреди три години.
Цък

Автор: omfs   
Дата:   06-07-25 02:14

Преди време имах подобни приключения. Това което исках беше обявено на сайтовете (Фотопавилион и Фотосинтезис) като налично. На място се оказа, че обетива е "много търсен" и през тази седмица продали поне пет. Искаха да ми продадът същия обектив, но на друг производител - само се усмихнах. Тогава управителя "провери за наличност" и ме увери, че и в цяла Европа даже го нямало. Ако го поръчам обаче можело да дойде след "седмица, месец или три". Исках да си оставя парите при тях, защото са ми симпатични и искам да ги има, но уви. Преставям си какво ще бъде ако нещото което търсите го нямат.

В тази връзка: не си губете времето (и нервите) с нашите магазини? Ние сме малък пазар. Поръчвам основно от Fotokoch - Официален дистрибутор за Германия на Никон, Канон, Сони и т.н. Доставката до България е безплатна (над 299 евро). Нещата са тук до седмица. Максимум. На това отгоре в повечето случаи имат по-сериозна гаранция от тукашната - 5 години (за цяла Европа) за разлика от тукашната - 2 години. Нашите сервизи не могат да откажат облужване. Не се е и налагало да ползвам такова нещо, но ако имам проблем бих го изпратил в Германия. Сериозни хора.

Вашия панасоник го имат и върви в комплект с различни обективи, може да си изберете. Само тяло не видях. Естествено върви с 5 години гаранция - проверете: ТУК - Fotokoch и е наличен.

Единствено неудобство е че плащате чрез PayPal. По непонятни за мен причини с карта не стана.

Ако пък искате да пипнете апарата - Дюселдорф никак не е далеч.

Дата:   28-07-25 16:56

Вече го имам и тъкмо качих един изгрев от брега на морето в Лозенец

https://photo-forum.net/i/2555494

Автор: omfs   
Дата:   28-07-25 20:12

Честито, и да си го ползвате със здраве! Хубав кадър!

Дата:   28-07-25 21:14

Благодаря! За момент помислох, че вълната ще намокри и апарата, ама не стигна до него. Разминах се само с намокрени крака. [smilie5]

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   28-07-25 21:24

Честито! И на фокус![shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »