Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте
Как мога да преименувам файлове всички наведнъж
да станат последователни
Стигнах 10000 номер на файла и на следващата карта ми започна от 0001
номера на файла
как да ги преименувам всички за да не са първи а да вървят след другите
някаква програмка може би
Благодаря
NIKI2003, всички файлове в една папка ли ги държите?!? Не мога да си представя как се търси нещо в общия кюп... особено щом са със "служебните" имена, дадени от апарата :)
Има програ;и които могат да про;енят и;ето на всичките ти файлове по зададен критерий. Примерно имаш хард диск с папки и под папки, съдржащи снимни с непоследоветелни номера а и имена. Програмата може да ти ги номерира от 1 до ... според датата на заснемането им.
Ако ползваш специялен софтуер за класиране на снимите си, примерно Lighroom, преименоването на файловете може да става автоматично с внасянето им в каталога. Отделно класьорът ти дава опции да класираш по години, сецеци и т.н.
CDman, инсталирал съм си фабричния софтуер DPP и EOS Utility и когато разтоварвам снимки от апарата с кабелчето той ми ги подрежда така, после само ги слагам в папки по години.
Постоянно ми се налага да свалям в една и съща папка не само превъртени кадри, но и такива от различни устройства. Фотографии от дрон, екшън камера и две системи фотоапарати ги стоварвам на едно място без да се налага да променям заглавия и номерация. След обработката в Лайтрум и тяхното експортиране, готовите кадри ги завличам в простичката PICASA. Първият софтуер на Гугъл за елементарна фотообработка и сортиране. Там задавам всички кадри да са подредени по ДАТА, маркирам ги, натискам ЕКСПОРТ, чеквам отметката за СЛАГАНЕ НА НОМЕРА ПРЕД ИМЕТО НА ФАЙЛА, задавам ОРИГИНАЛЕН РАЗМЕР и МАКСИМАЛНА РЕЗОЛЮЦИЯ и програмката светкавично ми ги експортва НО С НОВАТА ПРАВИЛНА ПОДРЕДБА на множеството файлове с различни имена. Става светкавично, а безплатната ПИКАСА я има в Замунда. Върви безпроблемно на Уин 10 и 11. Успех!