Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 5D II
Автор: LDimitrov   
Дата:   01-06-25 12:44

Здравейте. Имам Canon 5d марк 2 и ми върши добра работа. Чудя се вече дали да си взема марк 3 или 4. С какво съществено са по-добри евентуално, ако може някой да ми отговори.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 5D II
Автор: A03   
Дата:   01-06-25 13:24

https://versus.com/en/canon-eos-5d-mark-ii-vs-canon-eos-5d-mark-iii Виж линка има и още сравнения !Очаквай и това "Какво се занимаваш с изкопаеми вземи си безогледалка ,да видиш .....,,,,,"[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: kvakioh   
Дата:   02-06-25 01:32

Естественият и логичен скок е само към mark IV. Повече мегапиксели и екстри.От II на III не е хич интересно.

Автор: quazimodo   
Дата:   02-06-25 06:35

1Dx.

Автор: Mogila   
Дата:   04-06-25 10:11

Въпреки, че съм фен на ДСЛР- единствената наистина смислена стъпка е към R6 Mark2.

Просто несравнимо с който и да е ДСЛР.

Автор: Yog   
Дата:   10-06-25 11:57

Един R (първото поколение безогледални) е към 1700 лева в отлично състояние, 6 месеца гаранция и на нищожните 15к щракания. Гледай да е фърмуеър 1.2.0 или по-късен (или сам си го инсталирай) и така. Това бих си купил аз, за да получа нещо по-добро. Иначе от mk.II към mk.III разликите са по-скоро малки, а mk.IV е неоправдано скъп.

Дата:   12-06-25 17:26

Благодаря ви. Обективите обаче, които вече имам стават ли за R?

Автор: kvakioh   
Дата:   12-06-25 17:29

С оригиналния адаптор за 219 лв да

Автор: BourbonStreet   
Дата:   14-06-25 21:27

5d3 е значително по-добър във всяко отношение от 5д2 и ако го намерите запазен под 80к кадъра ще е супер надграждане. 5D Mark IV е значително по-добър от повечето безогледални по много параметри, най-вече здравина, издръжливост и батерия. Ако не работите с клиенти си вземете твърдо ДСЛР, ако работите си вземете R5

Автор: ss_sgp   
Дата:   15-06-25 09:55

Да се говори за Canon 5D3 в 2025г е смешно, дори 5D4 e мн остарял
Дори най-евтината съвременна безогледалка е много по-добра, по-лека, по-бърза и всичко по, което ги прави напълно безсмислени

Ако не работите с клиенти си вземете твърдо ДСЛР - това е най-голямата глупост. И какво - като снима децата си със светлосилен обектив половината кадри да са без фокус. DSLR е само като ретро забавление, не за да се гони резултат. Дори със старото R можеш да снимаш на фокус по очи без да гледаш и проверяваш къде е фокусът. Просто разчиташ че апаратът го е уцелил.

Автор: asahi   
Дата:   15-06-25 13:34

Аз пък нищо смешно не прочетох дотук.

Дата:   15-06-25 17:41

Работя с клиенти. Рядко има някой кадър на лек безфокус, но има. Далеч не 50% разбира се. Да речем 2-3 %. Това обаче понякога ме дразни, макар че се застраховам с няколко дублирани кадъра. Марк2 и Марк3 по-добре ли се справят с фокуса?

Автор: Yog   
Дата:   16-06-25 00:08

@LDimitrov, след като с второто поколение на 5D имаш "2-3% на лек безфокус", аз нямам какво да добавя. Поклон! Аз доскоро бях убеден, че още не е измислена камера, дето да бичи 97% перфектен фокус, ама те го те![smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »