Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Кевин Картър
Автор: BoneFletcher   
Дата:   25-03-11 13:15

Сигурно познавате творчеството му, сигурно знаете и историята му, но аз за първи път чета за него.
Какво мислите за този вид снимки? При определени ситуации, какво правите? 1-во снимате или 1-во помагате, ако има с какво? А може би е по-добре фотографът да е безчувствен, за да може по-добре да си свърши работата?

http://ejjjik.blogspot.com/2006/02/blog-post.html

Отговори на това съобщение
 Re: За Кевин Картър
Автор: tonyboy79   
Дата:   25-03-11 14:56

Много силна снимка. Ама защо е било всичко това? Можел е да нахрани детето. После да си вземе наградата и да си живее живота.

Автор: npelov   
Дата:   25-03-11 15:14

Може, но той знае, че не е само това дете. Много са. Пък и човека изглежда не е бил достатъчно силен психически за тази работа (то кой е ...)
Сигурно има много хора, които искат да помогнат, но не могат да стигнат до там. Има и много хора/организации/правителства, които могат да стигнат до там, но не искат да помогнат. И сигурно на всеки му е писнало да праща по един смс за благотворителност без да знае каква част от тези 1.20 стигат до крайната цел и дали въобще стигат. Кофти е че има хора, които се занимават с благотворителност, защото е доходен бизнес и добра реклама.

Публикацията е редактирана (25-03-11 15:16)

Автор: guesswho   
Дата:   25-03-11 15:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: npelov   
Дата:   25-03-11 15:45

Пропуснал съм го това... Никога не съм разбирал военните. Не ги разбрах за 1 година прекарана с тях, няма да ги разбера и цял живот да съм сред тях.

Дата:   25-03-11 19:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nsirakov   
Дата:   25-03-11 20:24

говориш така, защото не си бил на неговото място... повярвай ми с подобни гледки се свиква... ако искаш да си вършиш работата не се 'вживяваш" в съдбата на хората... а просто правиш това, за което си отишъл....

звучи цинично.. но си е факт

Дата:   25-03-11 21:22

Автор: the_drug   
Дата:   25-03-11 23:56

Автор: ссср   
Дата:   26-03-11 00:42

Няма работа която да е по-важна от това да се помогне в такава ситуация[smilie2]

Автор: next_time   
Дата:   26-03-11 01:00

И как ще се помогне в такава ситуация???Ще си го вземеш вкъщи за отглеждане???Ще му дадеш един кроасан за да може агонията да е по-дълга???Много сте силни на приказки, но за дела като се стигне .... малко е мизерията в България та сте ревнали за черните.Аз лично съм виждал дете на 2г. да тежи 4,5кг. (колкото новородено) това от снимката даже изглежда охранено.Това се случи в София, не в африка и не е единственото, ама май не ви изнася да видите страданието около вас, много по-добре е да упрекнеш някой че не е спасил нещо и без друо вече умряло на другия край на света.[smilie23]

Дата:   26-03-11 01:53

Автор: pefoto01   
Дата:   26-03-11 02:20

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   26-03-11 07:51

Стига патетични фотьойлени хуманитарни простотии, че от тях повече ми се повдига отколкот от отявления садизъм във всички мчасти на Saw. Много ми е интересно, тия 2 часа преди смъртта, на този слаб организъм с какво точно едно хранене, ако въобще може да се осъществи ще помогне, а? Или, че няма и повече кадри представящи гладните тела и на възрастни и на други деца, пак в Африка. Ще спрете Земята да се върти с тия студентски пубертетщини, няма що.

Автор: malakar   
Дата:   26-03-11 08:34

Фотографът не се е самоубил заради 1 снимка. Точно в Судан е станал свидетел как хора умират от глад, а няма как да им се помогне. Но преди и след това е станал свидетел на много други неща. Само един друг пример какво е снимал:

Carter was the first to photograph a public execution by "necklacing" in South Africa in the mid-1980s. The victim was Maki Skosana who had been accused of having a relationship with a police officer. (Necklacing is the practice of summary execution carried out by forcing a rubber tire, filled with petrol, around a victim's chest and arms, and setting it on fire. The victim may take up to 20 minutes to die, suffering severe burns in the process.)

Възможно е да е бил психически нестабилен, възможно е просто нещата да са се завъртели зле и да е нямало кой да го подкрепи, па и още много други възможности има.

Автор: nsirakov   
Дата:   26-03-11 09:21

...или е прекалил с наркотиците

Автор: pefoto01   
Дата:   26-03-11 14:46

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »