Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 .
Автор: exile   
Дата:   28-02-11 10:52

Известна ли е на някого база с журналистически фотографии, освободени от плащане за ползване с некомерсиални цели? Примерно снимки от настоящите събития в Либия, от разни спортни събития, политически форуми и т.н.
Т.е. "безплатна" фотография, ориентирана към безплатни медии.
Само че с поне минимално структуриране и актуалност на информацията.

Отговори на това съобщение
 Re: "Безплатна" журналистическа фотография?
Автор: cicomanco   
Дата:   28-02-11 10:59

Източник: Интернет![smilie5]

Дата:   28-02-11 11:05

Като се прекръстя ИК "Труд" - тогава [smilie5]

Автор: Will   
Дата:   28-02-11 11:10

Граби от тук: http://www.boston.com/bigpicture/2011/02/libya_unrest_and_uncertainty.html

Едва ли някой ще ти направи проблем...

Автор: Lillly   
Дата:   28-02-11 11:13

Абонаментите за информационните агенции, които работят с медии са доста тлъсти и са годишни. Тях комерсиалните цели не ги интересуват, а и имат юристи назначени специално, за да следят спазването на авторските права, така че не препоръчвам.
По-скоро някакви блогърски снимки с неясен произход и ниско качество, принтскрийн от тв репортажи и т.н. ми се струва по-сигурния вариант :)
Успех!

Автор: Lillly   
Дата:   28-02-11 11:15

Снимки от Ройтерс не ти препоръчвам да грабиш :)
Но ти си знаеш, примерно ако не могат да те проследят.

Re:
Дата:   28-02-11 11:34

Мисля, че въпросът ми е доста конкретен и ясно зададен. Благодаря все пак.

ПП: Идеята за снимане на тв-то обаче ме кефи, въпросът е, че пак се погазват авторски права, мисля [smilie21]

Публикацията е редактирана (28-02-11 11:37)

Автор: ivanov.10   
Дата:   28-02-11 13:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Stoychev   
Дата:   28-02-11 17:09

Освен от flickr.com с питане на авторите... Но ще ти трябва много търсене за журналистически снимки и късмет.

Автор: mandela   
Дата:   28-02-11 18:13

Класика, когато се пусне тема за някой на който са му казали да снима сватба без пари или хотел за 20лв. се скача до небето, а сега "некомерсиални цели" [smilie18]

И защо да има някъде подобен сайт, защо някой да снима без пари, някой да прави галерии и тн!? [smilie5]

Автор: staskl   
Дата:   28-02-11 19:15

БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!
ФОТОГРАФИТЕ И В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА НЕ ЖИВЕЯТ НА ФОТОСИНТЕЗА...

Автор: J0R0   
Дата:   28-02-11 19:24

Според мен няма такова нещо.
Защото журналистическата фотография предполага актуалност.
За да е актуална, трябва някой да се занимава само с това и с нищо друго. Всеки ден. Иначе изпуска важни събития.
Не може да снима актуални събития "за кеф".
И поради тая причина не ми се вярва да намериш хем безплатни, хем актуални снимки.
Виж пейзажи може да намериш, там има хора дето снимат отвреме навреме за кеф и не им пука дали някой ще им плати или не.

Re:
Дата:   03-03-11 09:11

Лелееее, извинявайте, че попитах дали мога да направя нещо легално, вместо да чопвам от нета.
Отивам да си ям безплатната закуска, че за обяд е рано.

[smilie23]

ПП:
Жоро, при положение, че всеки втори е с телефон с камера няма причина някъде да не се събират снимки от случайни очевидни на събития, примерно, както BBC събират и както, всъщност, изтичат в нета за всяко събитие. Не помня някъде да съм споменавал, че имам каквито и да било претенции към качеството на материалите, нейсе. Колкото и да е странно хората хвърлят усилия да правят неща, за които не искат пари в последствие и че думата некомерсиален съществува неслучайно, но за пореден път се уверявам, е ако в този форум има нормални хора, то те се крият много старателно.

Публикацията е редактирана (03-03-11 09:19)

Re: .
Автор: boradaff   
Дата:   03-03-11 20:03

Exile,
Това може да е добра (бизнес) идея - фотобанка в която авторите предварително се съгласяват с определени условия - като това,че са съгласни кадрите им да бъдат използвани.Също и че изображенията не са модифицирани изън позволеното.
Разбира се трябва да има и условия за ползване...Макар, че май съм твърде наивен : )

Дата:   04-03-11 12:33

Creative Commons не е от вчера.

Автор: gen_cho   
Дата:   04-03-11 17:00

При нас в Булфото има секция с безплатни снимки, но те са платени от фирмите-организаторки на самото събитие и могат да се ползват за медийни публикации, свързани със събитието. Виж секция "специални корпоративни събития" на http://bulphoto.com

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »