Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CF картата определя ли продължителност на видео на 7D?
Автор: dimitar_p   
Дата:   22-03-11 19:19

Заглавието е написано много тъпо, но не се сетих как друго яче да се изразя. Та въпросът ми е следният- преди няколко дена си поиграх с едно 7D, но CF картата ми е от по-старите, не от новите, дето подържат някакви специални стандарти и космически скорости. Продължителността на клипчетата, които направих винаги бяха 5 секунди. Разрових се из менютата, но така и не намерих причина видеото да продължава само 5 секунди. Та помислих си, че може самата карта да не може да позволява по-дълго заснемане. Понеже фотоапаратът не е мой и не можах да го рацъкам още, така и не разбрах защо клипчетата са толкова къси. Имате ли някаква идея какъв може да е проблемът?

Благодаря предварително на хората, които разбират от тези неща и ще помогнат наистина. За тези, които възнамеряват да си чешат езиците и да се изказват тъпо, и без да имат представа за нещата, ще помоля да не постват коментари.

Отговори на това съобщение
 Re: CF картата определя ли продължителност на видео на 7D?
Автор: asahi   
Дата:   22-03-11 19:34

Ако е била много бавна картата може бърз да се е препълнил буфера на апарата.

Автор: Батко   
Дата:   22-03-11 19:56

Защо не потърси в manual-a? Можеш да си го свалиш свободно!

страница 158:

"If you use a card having a slow writing speed, a five-level indicator might appear on the right of the screen during movie shooting. It indicates how much data has not yet been written to the card ( remaining capacity of the internal buffer memory ). The slower the card, the faster the indicator will climb upward. If the indicator becomes full, movie shooting will stop automatically."

Автор: Shmidt   
Дата:   23-03-11 09:06

Освен причината за бавната скорост при запис на картата (което е най-вероятната причина), свободното място на картата е важно. Ако е малко или картата е примерно 128 Mb това също може да е причината.

Автор: dimitar_p   
Дата:   23-03-11 10:47

Благодаря за отговорите. Тъй като казах, че фотоапарата не е мой, нямах и представа за такъв индикатор. Значи най-вероятно проблемът е от картата, защото е стара и бавна. Взимал съм я още преди да се заговори за суперскорости. Но е два гигабайта, така че пространството не е проблем, но скоростта явно да. Мерси за отговорите отново и хубав ден на всички :)

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   23-03-11 13:36

Правил съм тестове, под 133х скорост на картата видеото опира в буфера на апарата на 5-тата секунда, защото не може самата карта да поеме дата трафика.

Така или иначе картите са вече евтини не е проблем да се купи 133х карта за без пари.

Иначе и тестове на бързи карти съм правил, но това има най-вече отношение към снимането на снимки, а не на видео.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »