Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Редактиране на .mod файлове от JVC камера
Автор: ni_to_il   
Дата:   29-12-10 10:42

Здравейте,

Преди няколко месеца си купих видео камера JVC, бях се насочил към друга марка, но не знам как и защо ме омагьоса продавача и ме нацепи на това дърво. Стореното - сторено, но се оказа че изходните файлове са във формат .mod и не открих начин да правя проста редакция (слепване и рязане на файлове) нито с платена нито с безплатна програма. Сега камерата просто си седи в шкафа с N на брой файлове, които чакат да бъдат окрупнени. Моля за съвет, тъй като ми иде да я метна през прозореца. Благодаря предварително. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Редактиране на .mod файлове от JVC камера
Автор: Stoychev   
Дата:   29-12-10 10:47

http://i.nconspicuo.us/2007/01/26/convert-mod-files-to-mpg-or-avi-jvc-everio-hdd-camcorder/

Автор: dedopop   
Дата:   29-12-10 11:15

След като конвертираш файловете, ще се окаже че нещата стават още по-черни и програмите за монтаж хич няма да харесат материала, първо ще го омешат, ще имаш файлове снимани вчера, но сложени първи, по средата ще се намърдат такива от оня ден и т.н. гадории.

Продай или подари камерата и си купи истинска.

Говоря от собствен опит. Наскоро правих една изява, но човекът който бях сложил да снима с моята камера (висок клас миниДВ), се ошашавил и забравил да свали капака на обектива и решил, че камерата се развалила. За "щастие" до него една позната снимала с новото си ЖВЦ Еверио с харддиск и ми даде камерата, да смъкна от нея материала. Е такова дърво няма. На всяко натискане на река си прави отделен файл, слага му някакво име, после ги разбърква. След това пробвах с Адоб премиер и накрая изтрих всичко и ми олекна.
Съжалявам, приятел, истината е такава.

Автор: trace74   
Дата:   29-12-10 11:45

The .MOD file format is used by various digital camcorder models (I.E JVC Everio) to save their videos. These files are often accompanied by small .MOI files (See links below) which contain the videos' time-stamp information.

The .MOD format is simply a MPEG2 formatted video, and if you simply wish to view the files on your computer, it is reportedly safe to rename the extension from .mod to .mpg or .avi

The known camcorder models that use the .MOD format are:

JVC: GZ-MG30, GZ-MG70, GZ-MG37, GZ-MG77, GZ-MG505, GZ-MG130, GZ-MG155, GZ-MG255, GZ-MG555

Panasonic: SDR-S100, SDR-S150, SDR-S10, SDR-H18, SDR-H200, SDR-H40, SDR-H60, SDR-SW20

Canon: FS100, FS10, FS11

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »