Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с видеото на Canon 550D
Автор: drago05   
Дата:   29-12-10 22:19

Здравейте,
Преди няколко дни си купих чисто нов Canon 550D с 18-55 китак. Снимайки видео с активен дисплей установих лек неприятен звук при движение на вариото.
Може ли някой със същия модел да сподели дали и при него съществува този проблем ? Дефект ли е, или това е "нормално" за 550D ? [smilie11]
Мен определено ме притеснява. Никак не ми допада видеото да бъде пълно с шум от движението на вариото. Не че много ще го ползвам, ама тоя звук определено дразни. Да не би да съм попаднал на дефектно тяло ? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с видеото на Canon 550D
Автор: klez   
Дата:   29-12-10 22:23

на дефектно тяло не, възможно е на дефектен обектив :-)

Автор: Canon   
Дата:   29-12-10 22:25

така е при всички, не само при 550Д
Само външен микрофон е решението с/у запис на варио или стабилизацията.

Автор: scrap   
Дата:   29-12-10 22:26

Няма нищо нередно. Звуци от движението на вариото се записват.

Автор: ivanino   
Дата:   29-12-10 22:38

Да, микрофонът за запис е много чувствителен и записва и най-малкия шум в апарата и обектива! Канон го е казал по-горе - за външния микрофон! Ако и обективът ти не работи леко, плавно и безшумно, а искаш непременно да чуваш записаните звуци ---> външен! В книжката (Ръководството...) от пакета това е изрично обяснено от производителя!
Мен не ме дразни - свиква се! С времето ще натрупаш опит и ще снимаш без шум от вариото!
Весели празници![beer]

Дата:   29-12-10 22:50

Благодаря ви за бързите отговори. Значи външен микрофон е решението. Дотук добре. Сега към втория проблем. [smilie5][smilie2]
Каква може да е причината видеото да сече ужасно, когато го гледам на компа ? При превюто на самия фотоапарат не се забелязва насичане. Снимам от статив, с включена стабилизация, с възможно най-бавни и плавни движения при 720p. Не ми се мисли какво ще бъде на 1080p. Дали проблемът с насичането не е в компютъра, който не е особено мощен и вероятно се затруднява при разчитането на mov файл с висока резолюция ? [smilie11]

Автор: Canon   
Дата:   29-12-10 22:51

Компа

Дата:   29-12-10 22:52

По всяка вероятност - да
За по сигурно, пусни видеото на компютър с качени подходящи кодеци и двуядрен процесор за да си сигурен от къде е проблема

Дата:   29-12-10 23:00

Процесорът ми е 1.60 GHz и имам 2 гб рам.

Автор: darksorrow   
Дата:   29-12-10 23:03

по принцип "не особено мощен" е доста меко казано в контекста на такова видео...

по-точно е "отчайващо слаб". особено когато стане дума и за монтиране, както сигурно ще се убедиш. [smile]

Дата:   29-12-10 23:14

Dark, значи проблемът е в НЕмощният процесор ?

Дата:   29-12-10 23:21

да, процесор + РАМ по-скоро, според мен. принципно за HD video изискванията към машината са доста безмилостни, към момента на по-добрите места 8гб РАМ и 4 ядра с добра честота са си средна ръка машинка за работа с подобно, по-често нещата са и нагоре...

Публикацията е редактирана (29-12-10 23:21)

Дата:   29-12-10 23:27

Хм, добре де, когато гледам някой филм на 720p нямам никакви проблеми, а пък видеото от фотоапарата в същата резолюция насича. [smilie8]

Дата:   29-12-10 23:29

компресията е съвсем различна, обаче -> битрейтът на видеото, което апаратът ти снима, е много по-висок.

Автор: Георги   
Дата:   29-12-10 23:29

720p дето го гледаш е лекичко прекодирано, а това от апарата не е. Не събираш по 2 часа филм в апарата на гигабайт и половина, нали?

Дата:   29-12-10 23:40

Ок значи ще се тества на мощна машина и вероятно ще ъпгрейдвам моята.

Автор: aldygreen   
Дата:   30-12-10 00:03

За проба си инсталирай BS.Player и виж как върви с него. Но с 1,6 GHz едноядрен процесор Full HD няма да тръгне нормално, особено ако е калпава видеокартата. 720p е на ръба на възможностите му. С малка обработна на файла от твоя апарат можеш да го докараш до нормално гледане (говоря за 720p).

За звука: ами имаш чудесната възможност да си включиш външен микрофон, какво по-хубаво от това? С моя 500D се налага да правя страхотни гимнастики, за да мога да записвам звука с външен микрофон. Никой, естествено, няма да ме пита как и колко съм се мъчил, важен е крайният продукт, а там нищо не личи...[cool]

[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (30-12-10 00:15)

Дата:   30-12-10 09:51

Инсталнах си KMplayer, тествах - върви ! Странното е, че с останалите плейъри (Media Player Classic, QuickTime) сече. Чудна работа.

Дата:   30-12-10 10:39

както ти казаха по-горе 1.6GHz едноядрен особено ако видеокартата е слаба е на ръба за плейване на 720р :), така че е възможно с някои плеъри да върви малко по гладко от други.
А за Full HD ... на Core 2 duo някъв от по слабите с 2GB RAM много зор подкарах един филм

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »