Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мога ли да ползвам други обективи освен Зуико Дигитал ?
Автор: dj-stenly   
Дата:   24-02-10 13:22

Здравейте
аз съм новобранец в това мое хоби и имам няколко въпроса
Мога ли да ползвам на моята камера OLYMPUS E 420 обективи който не са на олимпус и как ?
Какъв преходник трябва да си намеря и кое точно се гледа за да знам как да си намирам преходници . Сигурно въпроса ми е малоумен но наистина не съм в час а искам да разбера как примерно да ползвам някой сигми или стари добри обективи понеже на зуйко са супер скъпи :(
Мерси предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Мога ли да ползвам други обективи освен Зуико Дигитал ?
Автор: ilcoin   
Дата:   24-02-10 13:39

Тая сглобка, дето се захваща обектива и тялото, се нарича "байонет". Трябва ти преходник от 4/3 към байнета, който е обектива.

Доколкото съм наясно, на олимпиеца можеш да слагаш с преходник старите механични обективи на олимпус и старите минолта неавтофоксусни обективи (автофокусните са на друго захващане, пък са и скъпи). За М42 не съм сигурен как и дали става на олимпус. При всички случаи ще управляваш блендата ръчно. Потвърждение на фокуса няма да имаш също така (глухарчета не знам дали има за олимпус).

Преходници прави слав61 (намери го във форума), или от ebay.com, или от павилионестите или синтезаторските магазини.
[beer]

Автор: ksietta   
Дата:   24-02-10 13:44

Не съм сигурен че разбрах, дали имаш тези сигми или не, но ако ги нямаш - някои от тях се правят и за Олимпус... виж от стр. 18 натам...

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&start=170

Автор: ilcoin   
Дата:   24-02-10 13:59

А, има особенност. Не съм видял точно какво си написал. Първото, което ти писах е за обективи, които са с различен от 4/3 байонет

Това, че на обектива не пише олимпус не значи, че е несъвместим. Сигма, Панасоник и Лайка произвеждат обективи, напълно съвместими с 4/3 стандарта.

всички 4/3 обективи

Публикацията е редактирана (24-02-10 14:01)

Автор: MINDcOLLISION.net   
Дата:   24-02-10 14:33

Е-серията на Олимпус е с байонет 4/3. По този стандарт се правят тела и обективи и от други производители. Удачните курсове на действие биха били:

1. Ако искаш ново стъкро, различно от наличните ти в момента е добре да си избереш подходящ за нуждите ти обектив за DSLR от линка, който ти е дал ilcoin.

2. Ако разполагаш с несъвместим обектив, който искаш да пробваш на твоя E420 - да разгледаш уебсайта на слав61 за подходящ адаптор. Аз лично ползвам негов адаптор от М42 към 4/3 за един обектив Хелиос, който от време на време слагам ву тяло от същата серия, от която е и твоето.

Относно адапторите - има стари теми. Просто напиши "преходник" или "адаптор" в търсене и пресей от резултатите това, което те касае.

Автор: pstoev   
Дата:   24-02-10 14:43

можеш да ползваш всички които са за 4/3 баъонет без проблеми.само дето и те са скъпи...има две ефтини сигми 18-50/3,5-5,6 и 55-200/4-5,6
ето

по-ефтиния вариант е м42 обективи +преходник(м42->4/3)или minolta MD,olympus OM също с преходник към съответния обектив.
препоръчват ти последните два варианта,защото не всички м42обективи за читави[smile] в базара има доста предложения за такива обективи...
хубавото на olympus e-420 е че има лайв-вю чрез което да фокусираш,защото визъора е доста малък и в повечето случаи нема да фащаш фокуса...

Автор: d256h   
Дата:   24-02-10 16:30

На Оли Е-420 може, да се монтират всякакви обективи от други системи на присъединяване!

Остава да си намериш подходящите адаптерни пръстени.

Пусни търсене в Гугъл и иБей, ще ти излезнат много оферти. Принципно е най-изгодно да си търсиш адаптерни пръстени с чип за потвърждаване на фокуса.

Друго предимство на тези модели е, че са направени от добър материал, от който няма опасност да се отдели стружка от резбата (ако са правени ръчно от мек метал)...

Има много писано във форума, опитай да намериш темите с търсачката [smilie24]

Автор: vectorman   
Дата:   31-07-10 02:19

Виж и ТУК!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »