Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пак за Lee филтрите (държача - holder)
Автор: gbrain   
Дата:   08-08-10 14:04

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Пак за Lee филтрите (държача - holder)
Дата:   08-08-10 14:04

За втори път пускам тема за Lee, понеже пак не съм разбрал или пък тези от сайта-производител не могат да обяснят както трябва.

Въпросът ми е:
Ще има ли винетиране на 10мм (109 градуса)с 1 и/или 2 филтъра сложени на държача (holder) Foundation kit прикрепен към обектив Nikkor 10-24, 77mm diameter, чрез wide-angle adapter 77mm .

Ако отговорът е да, мога ли да използвам на същия обектив Push on filter holder , който се води за ultra wide angle обективи? Той изисква ли адаптер или поничка или се закрепя сам, без нищо?! [smilie5]

Малко светлина моля [smilie24]

Дата:   08-08-10 14:40

Това може би подсказва нещо:

http://www.leefilters.com/images/gallery/LG49EDFAE806657.jpg

Публикацията е редактирана (08-08-10 14:40)

Автор: chill   
Дата:   08-08-10 14:47

Моят държач е Cokin Z-Pro, филтрите са всe 100мм и на 16мм (108 градуса) един филтър на обърнат държач не винетира. Два филтъра със сигурност ще винетират докъм 20мм, поляризационния също винетира до 20мм. Вярно, че държача не е Lee, но размерите са същите (за 100мм филтри) и би трябвало да винетира горе-долу при същите милиметри като държач на Ли.

Дата:   08-08-10 15:29

Chill, адаптера може би не ти е с достатъно нисък , а филтрите които ползваш може да са с дебелина 4мм. Тези на Lee мисля че са по 2мм дебели.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »