Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Help - Mamiya RB 67 problem.
Автор: niavaah   
Дата:   01-01-11 18:34

Здравейте, имам въпрос относно Мамия рб 67 СД. Получих я вчера, но понеже не съм работила с този вид камера имам един въпрос относно нея. Струва ми се, че нещо по пътя е станало с камерата и затвора и не работи нормално. Когато обаче сваля обектива огледалото се движи с нормална бърза скорост при натискане на спусъка, но когато сложа обратно обектива ... сякаш снимам на Т скорост ... и огледалото се връща мноооого бавно...

Ами това е, незнам дали успях да си задам въпроса както трябва, но ще се радвам на поправки и съвети.

Също така още един въпрос относно матовото фокусиращо стъкло. Липсва. Свързах се с купувача, изпрати ми една сума обратно, но проблема е, че немога да сваля шахтовия визьор, защото е залепен с някакво лепило 0_о.... някакви препоръки как мога да извърша тази дейност..или как да РАЗЛЕПЯ визьора :D ?

Отговори на това съобщение
 Re: Help - Mamiya RB 67 problem.
Автор: muu   
Дата:   01-01-11 19:14

мамо мила!?! с извинение , ама да си я завре отзад продавача тази мамия. с връщане на част от сумата не става. дори приизправно работеша камера -без матово стъкло е неизползваема. най евтиното е в би енд ейдж 76 долара без такси и транспорт...

Автор: ecobo   
Дата:   01-01-11 19:17

връщай я [smilie3]

Автор: urbangrey   
Дата:   01-01-11 19:21

za tova s obektiva - vij na nego bi trqbwlo syshto da ima T>N

matovoto styklo ne e problem vinagi moje da se nameri i v bg ili da se narpavi, ako ne go e opisal obache predvaritelno po-dobre da ti vyrne parite

pomstar-a, mislq che moje da ti pomogne naj-mnogo - zvynni mu

Автор: Will   
Дата:   01-01-11 19:35

Дивойката обаче не е в БГ и това е проблемацията [smilie18]

Како, развиваш се неправилно с тази Мамийа. Разлепването става най-добре на газов котлон [beer]

Автор: asahi   
Дата:   01-01-11 20:08

Танче, или ще я връщаш, или и прави място на витринката.

Дата:   01-01-11 22:13

problema e, 4e te sa pisali, 4e ne sa fotografi, i 4e prodavat tehnikata taka kakto izglejda na snimkata, i 4e vsi4ko bi triabvalo da si raboti :) [smilie7]
Matovoto stuklo idva, no neznam kak shte go sloja, kato nemoga da svalia shahtovia vizior :(
na obektiva niamam N- T, ima X- M, Mirror up...

Автор: princess_lia   
Дата:   01-01-11 22:17

Tanq, karash me da se pukam ot smqh! Smenqsh si stukloto kaot si mahnehsto shahtata, a tva stva kato mahnehssh kasetat, i vuobshte shto si kupuvash fotoapata det pone da beshe prochela ze nego v internet mi ne da pitash v FF

izo

Deba i kucata Siika[beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-01-11 22:37

a pro4ete li 4e sahtata e zalepena s kanokolit ili neshto podobno...

Дата:   01-01-11 22:38

be IA znam kak da boravia s tazi kamera, prednata mi beshe bronica etrs, problema e, 4e tazi e pristignala mai razdrunkana, i neznam kakvo da pravia

Автор: princess_lia   
Дата:   01-01-11 22:54

prodai q ma demek vurniq

Дата:   01-01-11 23:04

шахтата знаеш ли по принцип как се сваля или гадаеш и си мислиш че е залепена?

Дата:   01-01-11 23:10

znam, gledah user manual lol... naliavo tazi 4ast, na koiato e nadpisa "mamiya", e te tazi 4ast ne pomrudva nanikude i ima neshto bialo zad neia...

Дата:   01-01-11 23:25

има една стърчаща на нея пластина която се натиска на вътре и после чак се избутва наляво... [smilie3]

Дата:   01-01-11 23:39

da de, ama ne vliza :( pak shte probvam sega..

Автор: nayden   
Дата:   02-01-11 00:11

Ne se ot4ayvay.Imam pred men Mamiya RB pro S
6ahtata se svalia kata parvo se natisne edin buton pod bukvata "y" na nadpisa Mamiya i sled tova plo4kata na koito e nadpisa se premesti ot liavo na diasno.

Автор: nayden   
Дата:   02-01-11 00:21

Zatvora na kamerata e v obektiva,a ogledaloto sluji samo za fokusirane i sled kato natisnes spusaka,to samo se vdiga i ne pada,a se smakva kogato zarejdas aparata.Otstrani ima miasto za zavivane na jilo i kop4e s dve polojenia-edinia pat zatvora na obektiva srabotva s ogledaloto,a vtoria slu4ay sas spusaka parvo se vdiga ogledaloto,a sas jiloto se zadeystva zatvora na obektiva i taka se namaliavat vibraziite pri snimane.Mamiyata moje da i niama nisto defektno.Priatno snimane!

Автор: джъмбо   
Дата:   02-01-11 16:57

баси колко шльокавица в една тема не е истина....

грам неуважение към потребителите

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »