Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Бе и аз съм си го мислел за DP-то, ама... Твърдо 28 мм ми идва малко странно, въпреки, че винаги можеш да въртиш панорами. Не съм узрял май за подобен апарат...
Я кой имаше DP1 от форумците да каже къде да го намеря да му я налазя :) На тия фотографските сбирщини всеки четвъртък дали мога да намеря някой с фовеонка??
бях взел такъв за малко...с тия 4мп си за никъде(в raw)пък в jpg(само така апарата интерполира до 12мп)е зле,обективите са рядкост,а с този малък визйор е мъка фокуса с м42 обективи,а и май не мери добре с тях...
матрицата като коцепция е страхотна,но от сигма не правят нищо да я развият:(
Нека да съм за никъде... Точно тия 4мп са ми толкова достатъчни да си печатам прекрасни неща с тях, че не е истина. Но наистина щеше да е добре да го продават този сензор или да го слагат в хубави тела, за да се млатят файлове за по-голям печат
Горното е от Sigma DP1 без фотошоп, без пипане директно от фирмения конвертор. Канона не може да изкара нещо такова като цветове при аналогични условия/как да го кажа просто файлът на пълен размер "грее" с резкостта и цветовете си/) Сигмата обича слънце и при облачно време не впечатлява като цветове. Другото е динамиката и разбработката в полутоновете при слаба осветеност/изгрев и залез/, където отново Фовеона блести.
При все че съм я взел специално за туризъм при слънчево време твърдо я предпочитам пред ДСЛР-а
не разбирам защо толкова много PD и други форумци държат на мега бързи спортни камери, като за да се снима качестевно спорт, така или иначе е нужна професионална акредитация за да имаш допуск до възможно най-добрите позиции за снимане...а тук сме предимно любители.
да, за питците е друго предполагам. То тази тема е безкрайна :)
идеята на поста ми беше, че дори и със Sigma SD14 може да се заснеме някои друг кадър, различен от пейзаж :)
Като продължение от разговора на ЛС :)
Трябва да се знае че съм доста бос в портретната и фотографията като цяло. Но цветовете са 1:1, а на ъпсайзнатия размер можеш да броиш кончетата по шапката.
Разбира се това е една успешна от около 20... и то главно поради липса на фокус https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonStars.gif
Мерси!!! И 1000 камили да им обичат SA bye-онета... Обаче винаги ме е радвало това синьо... Това със spp ли е или нещо друго? Някой пробвал ли е Silkypix за Foveon