Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Наясно съм какво представлява пинхол фотографията и как се прави самата снимка. Но как точно се прави... ? Примерно ако си махна обектива мога ли да снимам по този наччин .... как става? :)
Би трябвало да стане- пробиваш капачката на тялото 4-5мм и лепваш на отворчето фолио, с дуфчица колкото връхчето на игла- около 0,2мм. Може да го минеш отвътре с фина шкурка. Но не си заслужава много, защото при увеличаване се губи много остротата, особено при кропка, та затуй най-често пинхолски снимки се правят направо на хартия.
Я! Преварили ме.
Най-достъпния и лесен за обработване материал за дупка е станиола от кисело мляко.
За пробиване на малка дупка го сложете да е легнал върху стъкло и натиснете с остра игла.
Обикновено се снима с няколко дупки и се избира някоя от тях според резултатите.
то това с пинхола е като поговорката
'дявола когато няма работа си е*е децата'
или палене на огън с кремък и прахан
краен резултат дупка в капачката
ТОЧНО!!!
Аз си спомням , като малък на един сбор на едно село (около 1970-1972г.), да правят моментални снимки!!! Голямо нещо за онова време! Принципа е същия, но не знам дали имаше някакъв обектив?
Фотографа снимаше с една голяма кутия, покрит със черно наметало. Вътре в кутията му бяха(тогава не знаех, какво има), ваните с проявитвл и фиксаж. Снимаше направо на хартия(вместо негатив) и после(след няколко минути когато се промие хартията), отново я преснимаше - пак на хартия за крайното позетивно копие!
Аз също съм правил такива опити, но това е било по - скоро от любопитство, да се види по - бързо резултата?