Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Темата на itilien ме посдети, викам дай да си покажем малко снимки от Барса
Всичко е снимано с олимпус е-410 с китовите (без стабилизация и от ръка, да почовъркам старата рана, включително вечерните снимки), тук-там с минолта мд 50 1.8...
За съжаление снимките си ги гледам единствено на лаптопа, тъй като като седна на свестен монитор обикновено имам по-важна работа, така че по-контрастните и изобщо цветните сигурно са много зле. я
Съвсем безразборно, имам още мноооого, просто почнах подред папките и до тук стигнах, нямам повече време...
А това е плажът до Барселонета, където живеехме - стар беден рибарски квартал, който е облагороден покрай олимпийските игри - тогава е направен плажа (който е изкуствен), по-добра инфраструктура и т.н., кварталът се е превърнал в прекрасно място, където живеят много млади хора, наред със старите семейства. Контрастът е огромен - наемите са страшно високи, защото е точно до морето, магазините са скъпи, защото са на пътя към плажа, а в същото време има много бедни семейства, общежития за социално слаби и т.н. Дори станахме свидетели на един арест и малко стрелба, ама за това по-нататък като стигна до снимките :) http://photo-zona.net/images/user5606/album20366/large/1257428938_imxn1382__8250411.jpg
Кварталната градинка привечер - едно площадче, където се събират всякакви хора, поркат бира на пейките, има маси за тенис, ресторанти, магазин и т.н.
Тази снимка я показвам основно за да се види, че и с оли без стабилизация може да се снима привечер от ръка.
Огромният площад под арката всъщност е един огромен подземен паркинг. Честно казано не е зле човек да се оглежда за изходите на подземните гаражи, защото ако сте невнимателен може да отнесете доста бибиткания - те са навсякъде. Паркове, градинки, игрища, навсякъде под тях можеш да си паркираш колата и няма никаква индикация за това.
Това е и причината колите, паркирани по улиците да са някакви единици.
Гаражи има и под 300 годишни сгради.
Има цели гари с по 12 перона точно под центъра на града
Направихме си и една вечерна разходка из Gracia - води се младежки квартал, малко далеч от плажа, но с метрото това няма никакво значение, поносими наеми, доста заведения, кина.
Странни гледки не липсват и атмосферата става все по-психиделична. Преди седмица е имало квартална фиеста - една седмица див купон в целия квартал (това между другото всеки квартал го има и общо взето през седмица човек може да се прави на животно все някъде... не че там ти трябва повод де...)...
И ние се качихме да въжените кабинки, всъщност едната станция беше съвсем близо до квартирата. С подобен кабинков лифт се качихме и до Монсерат, но снимки от там по-късно :)
Ми няма да се прибера скоро ... следобед заминаваме да пиянстваме в Априлци ... ше се върна неделя живот и здраве и като знам как завършват тези пътувания само ще имам сили да падна на леглото.