Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Error 01 - Canon EF 24-70mm f/4L IS USM
Автор: adriani   
Дата:   21-12-25 09:30

Здравейте ! Някой сблъсквал ли се със следното : Има грешка 01 след отваряне на затвора , но след преглед на картата снимка има .Същия обектив на друго тяло не дава грешка но във визьора е тъмно

Отговори на това съобщение
 Re: Error 01
Автор: asahi   
Дата:   21-12-25 10:30

Нещо ми дрънчи отдолу... Като на колегата с Лайтрума.

Фотоапарат - марка и модел?
Брой сработвания на затвора?
Марка и модел на обектива?

Re: Error 01
Дата:   21-12-25 12:50

Canon 80D дава грешка с Canon EF 24-70mm f/4L IS USM , Същия обектив работи на Canon 1300D но във визьора си вижда по тъмно . Явно проблем в контакти но на 1300D работи на всяко f число (бленда). Тоест очертава се да не е лентов кабел ! Съвет или телефон но проверен техник , това ми трябвя !Броя сработвания и на двете тела под 15 000 и работят без проблем с други обективи !

Публикацията е редактирана (21-12-25 13:29)

Re: Error 01 - Canon EF 24-70mm f/4L IS USM
Автор: asahi   
Дата:   21-12-25 15:18

Error 01 e комуниационна грешка между обектива и тялото. Може да се дължи на повреда или зацапани контакти в обектива или тялото. Почистете контактите с твърда гума за молив.

"... работи на Canon 1300D но във визьора си вижда по тъмно" - това не е нормално. При липса на сигнал блендата трябва да е отворена докрай. След снимка на бленда 4 в затвора пак ли се вижда тъмно?

Дата:   22-12-25 12:39

Явно работата на 1300 D , беше последно издихание ! Вече на всички тела работи само на F4 ! Към кого и къде да се обърна ! Не съм про и не съм изпадал в подобна ситуация , нямам опит със сервизи !

Автор: aidend   
Дата:   23-12-25 00:03

Не съм голям разбирач, но на моят когато се случи това работеше точно на една бенда и се оказа лентов кабел.

Дата:   23-12-25 06:20

Здавей ! Явно и аз съм за лентов кабел . Може ли да ме насочиш към селвиз или техник ? Благодаря предварително !

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »